Při nehodě na Karlovarsku zemřeli dva lidé, auta shořela

Žalmanov (Karlovarsko) - Dva lidé dnes zemřeli při tragické dopravní nehodě na hlavní silnici z Karlových Varů směrem na Prahu u obce Žalmanov. Silnice byla kvůli nehodě zhruba pět hodin uzavřená, průjezdná je od 05:00, řekl policejní mluvčí Pavel Valenta. Podle vyšetřovatelů je možných několik příčin nehody – mikrospánek, nepozornost, technická závada nebo smyk na mokré silnici.

Dvě auta se na silnici I/6 nesrazila čelně, náraz však byl velmi silný. Zahynuli řidiči obou automobilů. 

Podle dostupných informací se srazil osobní automobil Škoda Roomster s mercedesem. „Při střetu došlo ke vznícení vozidla Škoda Roomster a následně částečnému ohoření vozidla mercedes,“ upřesnil policejní mluvčí Valenta. „Řidič nákladního vozidla, který k nehodě přijel, lanem odtáhl vozy od sebe. Ale druhé havarované auto také začalo hořet,“ doplnil mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Řidič menšího vozu neměl podle vyšetřovatelů šanci přežít. „Jeho tělo jsme našli až po uhašení požáru,“ podotkl mluvčí hasičů Kasal. Když hasiči zlikvidovali požár, který zasáhl motorovou část druhého auta, začali s pomocí hydraulických nástrojů vyprošťovat řidiče. Ani jeho se však přes snahu svědků i profesionálních záchranářů nepodařilo zachránit. Lékař záchranné služby po vyproštění konstatoval smrt muže.

Noční tragická nehoda je další událostí, která se stala na silnici I/6 v oblasti Bochova. Vážné dopravní nehody jsou na silnici, která už dlouho marně čeká na rekonstrukci do podoby bezpečné rychlostní komunikace, velmi časté. Například v předminulém týdnu silnici zcela zatarasil převrácený kamion.