Slovenský kanibal si jako další oběť vyhlédl Čecha

Bratislava - Slovák podezřelý z kanibalismu měl vyhlédnutou další oběť v Česku. Tvrdí to slovenský deník Nový čas, podle kterého třiačtyřicetiletý Matej Čurko komunikoval s dvaadvacetiletým mladíkem z Pardubic. Tomu prý přislíbil, že ho bodne nožem do srdce a zakope v lesích u východoslovenského Kysaku. Poté co policie Slováka podezřelého také z vraždy dvou žen postřelila, spáchal údajně mladý Čech sebevraždu.

Muž z Pardubic podle slovenského listu zřejmě trpěl depresemi, byl samotářem a měl problémy se studiem na vysoké škole. Komunikaci s Čurkem objevil v počítači jeho otec. Student chtěl podle nalezené korespondence přijet za Čurkem na Slovensko. Kanibal ho měl zabít bodnutím do srdce a zakopat v lese. Mladík si dokonce koupil jízdenku do Kysaku na 13. května.

Slovenská policie ale kanibala 10. května zatkla. Při akci byl Čurko vážně zraněn a den nato zemřel. Mladý Čech tuto zprávu zřejmě psychicky nezvládl a sám si sáhl na život. Jeho tělo bylo nalezeno nedaleko hřbitova v Pardubičkách.

Podobný případ Slovensko nepamatuje

Vyšetřovatelé na základě informací z Čurkova počítače již objevili hrob s těly dvou žen, které asi zabil. Některé části těl byly oddělené, policie však zatím nepotvrdila, zda je pachatel také konzumoval. Muž z malé východoslovenské obce Sokoľ komunikoval rovněž s jedním občanem Švýcarska, kterému nabídl, že ho zabije a jeho ostatky sní. Právě na místě jejich dohodnutého setkání v Kysaku však policie připravila past a pokusila se údajného kanibala zadržet.

Případem, který se zařadí mezi ojedinělé svého druhu v historii slovenské kriminalistiky, se uplynulý víkend inspirovali majitelé jedné diskotéky ve východoslovenském Prešově. Zorganizovali „Cannibal Party“ a jedním z lákadel byl také dýdžej z Kysaku. Akce prý měla úspěch, někteří návštěvníci klubu ji však odsoudili.