Sníh komplikuje večerní cestování na západě Čech

Chomutov – Silné sněžení způsobilo problémy na silnicích v Plzeňském, Karlovarském a Ústeckém kraji. Počasí zkomplikovalo cestování nejenom na horských silnicích nižších tříd, ale i na dálnici D5. Zcela zkolabovala doprava na silnici I/25 v Jáchymově na Karlovarsku, kde se několik aut vzpříčilo na silnici.

Neprůjezdná je od 16:30 horská silnice mezi Výsluním a Vejprty na Chomutovsku. Sněžení a velmi silný vítr podle dispečera chomutovské Správy a údržby silnic nezvládli řidiči dvou aut. Silnice zůstane uzavřena až do rána.

„Auta do sebe trochu vrazila, nikomu nic není. Při vyprošťování jednoho z vozů už ale praskla dvě lana, silničáři museli jet pro nová. Řidiče zaskočilo vydatné sněžení a velmi silný vítr,“ uvedl dispečer.

Ostatní komunikace v horské části regionu jsou podle něj s opatrností sjízdné, pluhy stíhají sníh odklízet. Upozornil ale na výskyt sněhových jazyků.

Podle silničářů sněžilo vpodvečer také na Rokycansku, Domažlicku, jižním Plzeňsku, Stříbrsku a Tachovsku. Na Šumavě zůstává na silnicích nižších tříd vrstva ujetého sněhu, ve vyšších polohách se mohou na vozovkách tvořit sněhové jazyky a závěje. Na Šumavě je navíc místy mlha. Silný vítr může překvapit řidiče zejména na Plzeňsku, Tachovsku a Domažlicku. Sněhové přeháňky jsou místy i na dálnici D5.