Pendolino projelo návěst stůj, cestující poté museli přestoupit

Brno – Dva dálkové vlaky Českých drah neměly daleko ke srážce v Horních Heršpicích u Brna. Událost se stala v pátek, když pendolino na spoji SC Smetana projelo odjezdové návěstidlo signalizující stůj a vydalo se v ústrety protijedoucímu vlaku Eurocity Slovan. Jako první o tom napsal server Novinky.cz, České dráhy předtím o události neinformovaly.

Mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský po mediaci události uvedl, že vlak SC 14 brzdil ve stanici Horní Heršpice před návěstí stůj, ale strojvedoucí nedokázal pendolino včas dobrzdit a projel návěst zhruba o 56 metrů. „Ke srážce vlaků nemohlo dojít,“ dodal Šťáhlavský.

Zatímco vlak EC 275 Slovan pokračoval v cestě z Prahy do Bratislavy asi s dvacetiminutovým zpožděním, jízda pendolina mířícího z Vídně do Prahy byla zrušena a cestující museli počkat na jiný spoj. Strojvedoucí pendolina, který situaci zřejmě zavinil, musel být vystřídán.

V Horních Heršpicích se nedávno staly další dvě mimořádné události. Hned dvakrát tam vykolejily vozy přistavované na ranní Eurocity 71 do Vídně.