Velká cena vytrvalců olomouckého kraje vyvrcholila v Náměšti na Hané

Náměšť na Hané - V Náměšti na Hané skončil letošní ročník Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje. Jejím posledním závodem byl osm a půl kilometru dlouhý Běh kolem náměšťského zámku. Běžeckou sezónu sem přijelo zakončit 61 bežců.

Závěrečný díl už o vítězi seriálu rozhodovat nemusel. Tím se stal Petr Vymazal ze Salixu Grymov před Davidem Pelíškem. V Náměšti ani jeden z nich nestartoval, a tak zde o vítězství usiloval hlavně třetí v celkovém pořadí, Petr Kučera.  Spolu s ním udával tempo Roman Kovář z Fortexu Moravský Beroun, který ve druhé polovině závodu nasadil k trháku a v cíli byl o 14 vteřin dřív než Kučera. „Kluci mi hodně utíkali z kopce, tak jsem věděl, že musím zabrat do kopce, takže v tom druhém kole jsem v tom kopci začal utíkat a povedlo se a vydrželo to až do cíle,“ řekl po závodu Roman Kovář.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

Také mezi ženami bylo o vítězce Velké ceny jasno už před závodem. Stala se jí Lenka Planičková, která sice v Náměšti doběhla až čtvrtá, radost z celkového vítězství jí to ovšem zkazit nemohlo. „Jsem ráda, protože minulý rok jsem byla třetí a jako novoroční předsevzetí jsem si dala, že letos vyhraji a podařilo se, i když v létě jsem měla špatnou sezónu, protože jsem byla dvakrát nemocná a pak jsem měla něco s ušima, takže jsem toho v létě moc nenaběhala, ale závody mi vyšly,“ zhodnotila sezónu.