Kvitová nezaváhala a může se chystat na čtvrtfinále

Londýn – Petra Kvitová nezaváhala ani ve 4. kole londýnského grandslamu. V utkání se španělkou Carlou Suárezovou Navarrovou sice často chybovala, přesto dokázala svou soupeřku udolat ve dvou stech 7:6 a 6:2. Soupeřkou osmé nasazené Kvitové v úterním utkání o semifinále bude turnajová dvacítka Kirsten Flipkensová, s níž má negativní bilanci 1:2. Letos s Belgičankou prohrála ve třech setech na turnaji v Miami.

Kvitová začala zápas se Suárezovou vítězným volejem na síti, ale pak dva poslala daleko do autu a k síti už víc nechodila. V prvním setu se nemohla trefit do returnu, sama odvrátila dva brejkboly a set jinak plynul bez vzrušení. V jedenácté hře získala Kvitová brejk, jenomže vzápětí přišla o podání čistou hrou a hrál se tie-break.

Ve zkrácené hře Kvitová po dvojchybě prohrávala 3:4. Za stavu 4:5 ale předvedla nejlepší výměnu utkání - rozdělovala míče do stran, nutila soupeřku běhat a trefila vítězný forhend. Až teprve po 48 minutách hry tak slyšeli diváci od Kvitové na oslavu její pronikavé „Pojď!“ O dva míče později využila první setbol.

David Kotyza, trenér Petry Kvitové: „První set jí spadl do klína. Měla štěstí, že ho udělala. Je fakt, že měla v tie-breaku kuráž. To byly dobré výměny. Jinak mi přišel první set hodně nervózní. Měl jsem pocit, že je zaťatější, než by měla být. Hlavně se to projevovalo při returnu. S ním se trápila celý set.“

Druhý set zlomila svěřenkyně Davida Kotyzy v šestém gamu. Za stavu 15:15 doběhla prasátko a zahrála za síť. Vzápětí podruhé prorazila podání Suárezové. Stejně jako v prvním setu o výhodu hned málem přišla, ale dva brejkboly odvrátila a už zápas nepustila. Tentokrát servis na ukončení setu zvládla a zápas bravurně dokončila. Pomohla si prvním podáním a duel uzavřela čistou hrou.

„Konečně si pomohla servisem, když jí začaly chodit zatáčky. Carla, jak je menší, nemohla k míči tak dosáhnout. Servis jí ve druhém setu pomohl, všechno bylo ve druhém setu lepší,“ hodnotil Kotyza. Na londýnské trávě má Kvitová nejlepší grandslamové výsledky. Loni zde při obhajobě titulu z roku 2011 byla ve čtvrtfinále, v roce 2010 v semifinále.