AVÍZO: Výstavě obrazů Vlastimila Týmy v Regionálním muzeu Mělník

Ve velkém výstavním sále Regionálního muzea Mělník se v pátek 21. ledna od 17:00 hodin uskuteční vernisáž výstavy obrazů Vlastimila Týmy. Výstava potrvá v mělnickém muzeu do 27. února – otevřeno denně kromě pondělí 9-12 a 12,30-17 hodin. Výstava obrazů Vlastimila Týmy se v Regionálním muzeu Mělník koná již potřetí. Poprvé se v muzeu tento oblíbený mělnický malíř představil v roce 2005, poté v r. 2008 a obě výstavy sklidily velký úspěch.

Skromný umělec je mělnický rodák a malování se věnuje již od svého mládí. Je členem Sdružení výtvarníků ČR, se kterým vystavoval na mnoha místech České republiky. Mělničáci si také jistě pamatují jeho výstavy v Galerii Ve věži.

Motivy ke své tvorbě čerpá V. Týma z rodného města a jeho okolí, z Českomoravské vysočiny, jižních Čech, Českého ráje, Podkrkonoší a v neposlední řadě z Prahy. Autor ve svých obrazech obdivuje jak mírnou krásu české přírody, tak i dramatické momenty bouřkových nebo větrných dnů. Jeho celoživotním krédem je optimismus, který promítá i do svých prací.

Renata Brtníková, Regionální muzeum Mělník