Fanoušci kvůli Olympiádě chodí fandit na šestou ráno

Zlín - Přímé přenosy z Olympiády převrátily sportovním fanouškům den naruby. A tak místo večerního sledování televize, chodí fandit svým favoritům brzy ráno. Ve Zlíně, stejně jako v dalších městech, kvůli olympiádě upravili provoz ve všech sportbarech. Fanoušci se v nich schází v šest ráno, podobně jako ve Sport aréně u Jelena. Dnes ráno tam hlasitě fandilo kolem padesáti mužů. Barman přizpůsobil ranní produkci i jídelníček. Podávala se kyselica, valašská klobása, dršťková polévka a „bekenex“. Půlka osazenstva fandících českým hokejistům si v práci dohodla pozdější příchod. Druhá polovina měla kvůli olympijským přenosům dovolenou.

Několik obřích LCD obrazovek láká ke společnému sledování televizních přenosů stálé osazenstvo. Sportbar v centru Zlína má tradici. Dnes ráno bylo ale skutečně „narváno“. Olympijský hokejový zápas mezi Českem a Slovenskem přilákal v šest ráno padesát fanoušků, kteří si nemohli nechat ujít společný sportovní zážitek. Museli porazit rovným dílem spánek a pracovní povinnosti. Snídaňové menu jim vyšlo vstříc a kromě koblihy, několika polévek, kávy a čaje, přišla k duhu i klobása či česká obdoba hemenexu - bekenex - jak ji ve Zlíně přezývají.

Když Patrik Eliáš v první třetině otevřel skóre, nálada i navzdory brzkému ránu začala stoupat. „Vzhledem k tomu,že je olympiáda a to je událost, na kterou čekáme čtyři roky, tak jsem si prostě musel vzít dovolenou,“ prohlásil Jiří Lefan. Michal Machů si zase domluvil, že přijde do práce později.
Závěr druhé třetiny a dvě branky v rychlém sledu do sítě Slováků –  to už emoce vytryskly naplno. Tradiční hokejové město má v Růžičkově výběru své vyslance – Čajánka, Blaťáka nebo Erata. Dobrému fandovi je ale nakonec jedno, kdo dá branku.

„Fandím prostě českému mužstvu. Nerozlišuju jestli je to Zlíňák. I kdyby tam ze Zlína nikdo nebyl, tak jim prostě budu fandit stejně,“ pronesl bodře Zdeněk Častulík. Výhra nad Slováky nový den příjemně odstartovala. Někdo slavil dál, někdo šel do práce. Snad těch dobrých pocitů dopřejí hokejisté svým příznivcům co nejvíce, třeba až do konce olympijského turnaje.