Muž nalezený na jihu Moravy je Němec trpící ztrátou paměti

Lednice - Policie vypátrala totožnost třicetiletého muže, který se jí přihlásil v úterý v Lednici na Břeclavsku s tím, že neví jak se jmenuje a nemá ponětí o tom, odkud pochází. Ukázalo se, že jde o německého občana trpícího ztrátou paměti. Cizince si dnes vyzvednou na policii jeho rodiče, kteří přicestují zNěmecka. S indentifikací pomohl policii muž, který si všiml fotografie muže v německých webových novinách, prostřednictvím, kterých jej hledala německá policie a především mužovy rodiče.

„Volalo nám hodně lidí, jejichž informace nebyli k ničemu, kolem osmé večer ale přišla ta, která vedla k identifikaci ztraceného muže. Zavolal muž z Prahy, že si všiml při brouzdání po internetu fotografie hledaného muže z konce května. Fotografie porovnal a dal nám vědět. Jeho informace byla klíčová,“ vysvětlil Pittner.

Pak už nezbylo cizinecké policii nic jiného, než kontaktovat německé kolegy, kteří se spojili s rodiči ztraceného muže. Ti si pro něj přijedou dnes odpoledne do Břeclavi na policii.

Muž trpí ztrátou paměti, která mu brání si cokoliv pamatovat. Jediné, co si pamatoval bylo jméno Florian a fakt, že je Němec. Kromě německého jazyka ovládá i angličtinu.Jihomoravští policisté řešili v uplynulých dnech obdobný případ v Brně. Pátrali po totožnosti mladíka vypadajícího jako chlapec. S okolím nekomunikoval. Ukázalo se, že jde o 23letého mladíka z Náchodska, který předstíral duševní nemoc.

Vydáno pod