Při požáru statku v Mikulůvce zemřel jeho majitel

Mikulůvka - V Mikulůvce na Vsetínsku začal před čtvrtou hodinou ranní hořet velký statek. Oheň kompletně zničil obytný dům, stodolu a přístavek. „Na místě zasahovalo devět hasičských jednotek. První vůz přijel ke statku deset minut po nahlášení požáru,“ uvedl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček. V té době hořela jen stodola. Plameny se ale rychle rozšířily na blízký rodinný dům a hospodářský přístavek. Budovy během několika minut lehly popelem.

Hasiči se původně domnívali, že statek je prázdný. Za denního světla ale jejich domněnky vzaly za své. Po důkladném ohledání totiž ve stodole našli ohořelé tělo. „Zatím nemůžeme potvrdit, zda jde o majitele domu, nebo ne. To zjistíme až po nařízené pitvě,“ dodala mluvčí vsetínských policistů Ludmila Brousilová. Místní jsou ale přesvědčeni, že tělo patří právě jemu. Policie totiž majitele statku od rána pohřešuje.

Příčiny požáru zatím vyšetřovatelé neznají. Ve hře je vedle nedbalosti a úmyslného zapálení také sebevražda.

O život ale mohli přijít i další lidé. „Plameny se postupně rozšířily také na vedlejší obytnou chatu, ve které v době požáru spali dva lidé. Naštěstí se jim podařilo včas utéct,“ přiblížil Mitáček. Vlastní životy se jim zachránit podařilo, nedávno zrekonstruovanou chatu už ale ne.

Předběžné škody požáru se odhadují na čtyři miliony korun.