Kromě relaxačních masáží nabízely nezletilé dívky i sex

Zlín - Až dvanáct let vězení hrozí devětatřicetileté podnikatelce ze Zlína za kuplířství, ohrožování výchovy dítěte a obchodování s lidmi. V inzerátech nabízela práci mladým ženám ve svém středisku relaxačních a kondičních masáží. Kromě toho po nich ale vyžadovala také poskytování sexuálních služeb. Alarmující je, že mnohým dívkám ještě nebylo osmnáct let.

Podle informací České televize se středisko masáží nachází v rodinném domě ve zlínských Pasekách, kde funguje od roku 2005. Poskytování sexuálních služeb kriminalisté podnikatelce zatím prokázali od roku 2008, předpokládají však, že k trestnému činu kuplířství tam docházelo už dříve.

„Podnikatelka si na základě inzerátů zvala studentky a nezaměstnané ženy na pohovory. Tam jim řekla, že kromě masáží od nich očekává i nabízení sexu,“ uvedl zlínský kriminalista Pavel Benedikt Stránský. „Erotické masáže byly obvykle zakončeny třením penisu a vyvrcholením muže. Většina žen souhlasila. Největší problém je v tom, že některé dívky byly nezletilé,“ vysvětlil.

Co je to kuplířství?

Kuplířství označuje trestný čin kořistění z prostituce provozované jinými. Zahrnuje jakékoliv soustavné přijímání úplat za pomoc k provozování prostituce, zejména získávání zákazníků a poskytování prostor k prostituci.

Podle vyšetřovatelů platili klienti střediska za služby v průměru 600 až 2500 korun. Čtyřicet procent z toho si dívky mohly nechat, zbytek musely odevzdat zaměstnavatelce. „Za ta léta se v podniku vystřídaly desítky mladých žen. Měsíčně si mohly vydělat kolem 30 tisíc korun. Byly vázány slibem mlčenlivosti, že s nikým nesmí hovořit o tom, co přesně ve středisku dělají,“ potvrdil vedoucí odboru kriminalistiky Zlínského kraje Jindřich Kučera.

Nepřekvapilo nás to, tvrdí místní

Podivné praktiky místní tušili. „Po nocích tady často zastavovala drahá auta, takže nejsme překvapení, že se v tom domě něco takového dělo,“ řekl obyvatel Pasek, který si nepřál uvést jméno.

Sama podnikatelka si tím měsíčně přišla asi na 150 tisíc korun, její trestní rejstřík byl až dosud čistý. Teď čeká ve vyšetřovací vazbě, hrozí jí až dvanáct let za mřížemi.

Vydáno pod