Zloději nafty byli dopadeni

Jižní Morava - Areály bývalých zemědělských družstev měla dobře zmapované dvojice pachatelů z Brněnska. Do objektů v několika okresech nejezdili jako obchodní cestující, ale většinou po setmění tam se speciálně vybavenou dodávkou jezdili odčerpávat naftu. Do velkokapacitních sudů byli schopni při jedné takové „návštěvě“ ukrást až 2 tisíce litrů motorové nafty. Policie je dopadla při poslední krádeži, na Třebíčsku.

Scéna jako z akčního filmu se odehrála při dopadení zlodějů. Pachatele nahrála bezpečnostní kamera, policie na ně už proto čekala při výjezdu z areálu a zahradila jim cestu. Zloději nafty ale začali do policejních vozů najíždět. Zahájili bezohlednou a agresivní jízdu, při níž ohrožovali ostatní řidiče. Policisté proto použili varovný výstřel. Na riskantní jízdu nakonec doplatili sami pachatelé, když havarovali s autem do pole. Způsobili při tom nejen totální škodu na dodávce, ale také znečistili vylitou naftou pole, ze kterého musela být odbagrována zasažená zemina.

Pachatelé ke krádežím používali kradený vůz, jeho prostřednictvím ukradli 17 tisíc litrů nafty v celkové hodnotě kolem půl milionu korun. Ve vazbě teď budou čekat na to, jaký trest jim udělí soud. Za krádeže jim hrozí, že zůstanou až 5 let za mřížemi, ještě vyšší trest pak mohou dostat za najíždění do policistů, kteří se je pokoušeli zadržet.

Pachatele zachytila bezpečnostní kamera (zdroj: ČT24)