Prezident Klaus navštívil v Brně studenty i strojírenský veletrh

Brno - Prezident Václav Klaus dnes zavítal do Brna. Setkal se s jihomoravskými politiky, biskupem Vojtěchem Cirklem, ale i se studenty jednoho ze zdejších gymnázií, se kterými diskutoval například o korupci a reformě školství. Oficiální návštěvu završil v podvečer prohlídkou strojírenského veletrhu na brněnském výstavišti.

Brněnské gymnázium na třídě Kapitána Jaroše patří k nejúspěšnějším středním školám v České republice. V zaplněné aule prezident celou hodinu odpovídal na dotazy zvídavých studentů i jejich učitelů. Debatovalo se o státních maturitách, problémech s korupcí či současné krizi eura. „Jsem rád, že jsem se sem mohl po čtrnácti letech znovu podívat,“ okomentoval návštěvu Václav Klaus, který do školy zavítal už před lety jako předseda vlády.

Společně s jihomoravským hejtmanem Michalem Haškem poté zamířil do katedrály svatého Petra a Pavla na Petrově, kde se setkal s biskupem Vojtěchem Cikrlem. V rámci návštěvy si také prohlédl soukromou nemocnici SurGer Clinic, která se dnes znovu otevřela po rozsáhlé rekonstrukci, a brněnské Centrum pro studium demokracie a kultury.

Prohlídku jihomoravské metropole prezident zakončil v areálu brněnského výstaviště na zahájení 53. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu.

Návštěva Václava Klause v Brně (zdroj: ČT24)