Dětské oddělení třebíčské nemocnice získalo nový ultrazvuk

Třebíč - ar v hodnotě 1,5 milionu získala nemocnice v Třebíči. Jedná se o ultrazvuk pro dětské oddělení, který ještě chyběl k tomu, aby na oddělení byla péče o novorozence úplná. Přístroj zaplatilo na padesát tuzemských i zahraničních firem, a to díky Benefičnímu koncertu \"Děti dětem\".

Dvě stě žáků hudebních škol ze tří zemí – Rakouska, Německa a Česka zahrálo, zazpívalo a zatancovalo v rámci tříhodinového benefičního večera. Účelem bylo přilákání sponzorů, kteří by byli ochotni podpořit Nadaci dětského a novorozeneckého oddělení třebíčské nemocnice.

„Trvalo to celý rok práce a potom se podílí pět zemí plus Spojené státy na ten projekt,” upřesnil míru zahraniční spolupráce iniciátor Benefičního koncertu a sbírky Frank Spekhorst. Ultrazvuk za 1,5 milionu korun určený nejen pro novorozence zkvalitní péči o dětské pacienty v celém kraji Vysočina. Do provozu ho třebíčská nemocnice uvede v červenci.

V praxi to podle Jana Kozáka, přednosty Dětského oddělení Nemocnice Třebíč, bude mimo jiné vypadat tak, že pacienti už nebudou muset cestovat za rentgenovým vyšetřením dlouhými nemocničními koridory. Získání nového rentgenu si pochvaluje i ředitel třebíčské nemocnice Petr Mayer: „V letošním roce nakupujeme minimálně přístrojů, takže tohle byla velká pomoc, a ten přístroj je docela zásadní.”

Projekt mimo jiné podpořila i rada města, když na nový rentgen přispěla částkou 100 tisíc korun. Další benefiční koncert na pomoc třebíčské nemocnici chtějí organizátoři akce uspořádat za rok.

Vydáno pod