V Pasohlávkách se koná obří motorkářský sraz

Břeclavsko - Tisíce milovníků silných strojů se od včerejška sjíždí k Novomlýnským nádržím na Břeclavsku na obří motorkářský sraz. Euro Bike Fest potrvá až do neděle, provází ho koncerty, výstavy i kaskadérská vystoupení. Na silnicích v okolí je kvůli setkání motorkářů také mnohem více policejních hlídek než obvykle. Do autokempu v Pasohlávkách ale motorkáři nepřijeli jen proto, aby se navzájem pochlubili svými opečovávanými klenoty.

Pro účastníky festivalu bude do neděle koncertovat 30 kapel. Obdiv i těch nejdrsnějších harlejářů budí náročná vystoupení kaskadérů. Organizátor akce Ondřej Hrůza prozradil, že cílem bylo přilákat alespoň pět tisíc lidí. Dodal, že k vidění je i unikátní výstava přestavěných nebo na zakázku postavených strojů, které prý diváci jinde neuvidí.

Neozývají se jen bublající motory nadupaných motocyklů. Kdo chce, může z motorky přesednout a proletět se třeba ve vrtulníku nebo se vyřádit na paraglidu či na vodním skútru. Pro motorkáře je to zábava, pro policii ale práce - kvůli velkému počtu motorek jsou celý víkend ve střehu.

Mluvčí Policie ČR Břeclav Kamila Haraštová informovala, že zatím byly řešeny pouze drobné přestupky. V pohotovosti budou policisté i v neděli, kdy se motorkáři začnou vracet domů.

Kaskadérský kousek
Zdroj: ČT24