Pobodaný chlapec v Ostravě možná nebyl obětí, ale útočníkem

Ostrava - V případu patnáctiletého školáka, který v Ostravě koncem dubna nožem pobodal o tři roky mladšího chlapce, se objevily nové skutečnosti. Podle obhájce obviněného je ale vše jinak a obviněný se jen bránil. Mladší hoch byl údajně velmi agresivní a neodbytný. Obviněného měl navíc poprvé napadnout už před měsícem. Chytl ho pod krkem a chtěl ho oloupit. Tenkrát ho patnáctiletý, který patří mezi premianty školy, viděl poprvé. Dnes policisté pobodaného dvanáctiletého chlapce i jeho matku vyslechli, avšak během pětihodinového výslechu se mnoho nedozvěděli. Zatím proto nerozhodli, zda stíhání patnáctiletého mladíka zastaví, nebo v něm budou pokračovat.

Policisté si od výslechu slibovali, že se dozví více o tom, co se skutečně koncem dubna odpoledne na jedné z ulic v Ostravě stalo. Podle verze dvanáctiletého romského školáka a jeho matky napadl jejího syna o tři roky starší mladík a bodl jej kapesním nožem do hrudníku. Školák skončil v nemocnici s lehkým zraněním. Jenže advokát obviněného mladíka říká, že se incident stal jinak. Podle něj to byl právě dvanáctiletý, který bezdůvodně nařknul, zbil a nakonec okradl staršího mladíka, který patří mezi třídní premianty. A ten, když už nevěděl,jak se bránit, tak z kapsy vytáhl malý nůž a jednou ho bodl.

„Potkal dvanáctiletého Roma, který tvrdil, že obviněný urazil jeho matku. Na to můj klient řekl, že to není pravda, že jeho matku vůbec nezná,“ řekl obhájce obviněného Petr Kausta. Mladší z chlapců údajně přešel do útoku. Pěstí uděřil obviněného do tváře a přitom kradl. Patnáctiletý vzápětí vytáhl z kapsy multifunkční nůž, na kterém je i otvírák na konzervy. „Neustále aktivně útočil na mého klienta a ten jej nešťastnou náhodou bodl do hrudníku,“ tvrdí obhájce Kausta. „Kriminalisté dále případ vyšetřují, v tomto stadiu vyšetřování ale nemůžeme poskytnout informace,“ dodala mluvčí PČR Ostrava Gabriela Holčáková.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)
Policie
Zdroj: ČT24