Počasí komplikovalo dopravu a bylo příčinou řady nehod

Ostrava - V Moravskoslezském kraji značně komplikoval dopravu sníh. Hned po půlnoci se na rychlostní silnici R48 na Novojičínsku srazil kamion s dodávkou. Řadu nehod způsobených počasím šetřili během dne policisté také v Ostravě. Všechny silnice v regionu jsou zatím sjízdné, i když se zvýšenou opatrností.

Čtyřproudová silnice u Příbora, jedna hodina v noci. Řidič kamionu se snažil na poslední chvíli vyhnout polské dodávce. Polský řidič si zřejmě v zasněženém terénu spletl cestu a začal se otáčet. Dodávka narazila do návěsu a kamion převrátila. Nikdo se nezranil. „Musel mě vidět, já jsem na něho dálkovými světly blikal, pak jsem to strhnul do protisměru, jinak bych ho nabral přímo. Já bych ho zabil,“ popsal nehodu řidič kamionu Michal Žilavý. Kvůli počasí výrazně přibylo nehod i v Ostravě. Jen od šesti hodin do dvou odpoledne jich policie šetřila čtrnáct. Zemřel jeden člověk, spolujezdec v osobním autě, do kterého čelně narazila dodávka. Ta dostal smyk a vjela do protisměru. „Ve vozidle cestovali dva muži, 71letý muž zraněním podlehl. Žádáme všechny svědky nehody, aby nás kontaktovali na lince 158,“ vyjádřila se mluvčí PČR Ostrava Gabriela Holčáková.

Reportáž Dagmar Famfulíkové (zdroj: ČT24)

V Ostravě celý den sněžilo. Silnice byly zejména dopoledne kluzké. Místy je pokrývala vysoká vrstva sněhu. O život přišel také řidič ruského kamionu, kterého na silnici z Českého Těšína do Frýdku-Místku srazilo auto, když chtěl nasadit sněhové řetězy. Podle předpovědi počasí bude v MS kraji podobné počasí až do zítřejšího dopoledne. Ve čtvrtek by se mělo mírně oteplit a možná bude i pršet. Sněžit by pak mělo zase v pátek a o víkendu.