Karviná by mohla na jaře bojovat o první ligu

Karviná - S přípravou na druhou část fotbalové sezóny začaly i druholigové týmy. Nejlepší výchozí pozici z regionálních týmů má pro jarní boje Karviná. Po podzimu čtvrtý celek tabulky ztrácí na druhé postupové místo pouhé dva body.

Karviná se v letošní sezóně rozjížděla pomalu, z prvních čtyř duelů uhrála jediné vítězství 2:1 nad regionálním rivalem z Třince. Poté ale začali svěřenci Karla Kuly stoupat ligovou tabulkou. Sečteno, podtrženo – po polovině soutěže ztrácí Karviná na postupové příčky pouhé dva body. I v jarní části soutěže bude spoléhat na osvědčená jména. Obranu bude dirigovat René Bolf, v záloze by měli nejvíce prostoru dostávat Tomáš Jursa, Srb Vladan Milosavljev či Albánec Elvist Ciku. O góly by se pak měl starat zejména útočník Vladimír Mišínský, který je se sedmi brankami zároveň i nejlepším střelcem týmu. Karviná zatím na postup do nejvyšší soutěže nemyslí. Chybí ji to nejpodstatnější – stadion, který by splňoval prvoligové parametry.

Karviná odehrála první dvě přípravná utkání, s prvoligovým Baníkem Ostrava prohrála 2:4, třetiligový Hlučín naopak porazila 2:0.

Reportáž Petra Hrčky (zdroj: ČT24)
Vydáno pod