Jediný gól stačil Kometě na zdolání úřadujícího mistra

Brno – Těžce vybojovanou, ale zaslouženou výhru si připsali hokejisté brněnské Komety v zápase proti mistrovskému Třinci. Jedinou branku vstřelil ve druhé třetině Leoš Čermák. Po zisku tří bodů se Kometa posunula na desáté místo. Boj o postup do play-off  je ale vyrovnaný.

Už v první třetině dokázala Kometa svého soupeře i díky častým přesilovkám výrazně přestřílet. Hamerlík musel krýt šestnáct střel, Trvaj pouhé tři. Opravdu vážných šancí ale mohla vyprodaná Kajot Arena vidět pomálu a gól žádný. „Je to naše slabina. V první třetině jsme hráli z devadesáti procent v útočném pásmu. Vytvářeli jsme si tlak i šance, ale koncovka nás bohužel zklamala. Pak jsou zápasy dramatické,“ popsal  brněnský útočník Leoš Čermák. 

Kometa Brno - HC Oceláři Třinec

Ve druhé části byli modrobílí hráči už nebezpečnější a slovenského brankáře v dresu Ocelářů zaměstnávali velmi výrazně. Už v dvaadvacáté minutě mohli fanoušci konečně slavit gól. Právě Čermák ujel po křídle a nabídl před branku puk rozjetému Holcovi, ten ještě skórovat nedokázal, Čermák ale Hamerlíka konečně dorážkou pokořil. 

Gól rozpumpoval brněnské fanoušky i hráče. Největší šance měli Holec a Balej, kteří se dostali do samostatných úniků. Třetí třetina už nabídla vlažnější tempo. Až na jejím konci si první větší tlak dokázal vytvořit i severomoravský celek. Vyrovnat už ale nestačil. „Byli jsme často vylučovaní a do útoku nám pak chyběly síly. Šance jsme měli až v závěru,“ okomentoval zápas třinecký David Květoň. 

Tituly patří do Brna

Nejen o hokej šlo v pátečním zápase. Na začátek každé třetiny připravili fanoušci choreo na podporu upadajícího fotalového klubu Zbrojovka Brno. Připomněli, že sportovní úspěchy Brna byly v minulosti často spjaty právě s fotbalovým a hokejovým klubem. Transparenty také vyzvali ke vstupu do občanského sdružení Věříme Zbrojovce, které chce pomoci fotbalový klub zachránit. Pro budoucnost Zbrojovky bude ale nejdůležitější, jak dopadnou jednání, která vedou majitelé klubu se zájemci o koupi. Skončit mají do konce ledna. 

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 1:0 (0:0,1:0.0:0)

Gól a nahrávka: 22. Čermák (Holec)

Rozhodčí: Konc, Kubuš (oba SVK) - Bláha, Čech. Diváci: 7200

HC Kometa Brno: Trvaj - Žižka, Kováčik, Bičánek (C), Švrček, Hruška, Malec - Svoboda Jarloslav, Čermák, Dlouhý - Svoboda Tomáš, Divíšek, Svoboda Jakub - Erat, Petrovický, Holec - Balej, Koreis, Zohorna - Káňa.

HC Oceláři Třinec: Hamerlík - Lojek, Klouček, Novotný, Zíb, Richter, Bolf - Orsava, Bonk (C), Varaďa - Květoň, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, Hořava - Hrňa, McGregor, Ostřížek.