Seriál MČR v offroad maratonu odstartoval závod ve Šternberku

Šternberk - Ve Šternberku odstartoval letošní ročník mistrovství republiky v offroad maratonu. Na tankodromu v okolí Domašova tak po zimní přestávce znovu vyrazili na trať jezdci na motocyklech, čtyřkolkách i v terénních automobilech.

Nejvíc času na trati strávili jezdci v autech, na které čekal pětihodinový maratón. Seriál ovšem zahájil dvouhodinovými závody pro čtyřkolky a motocykly, ve kterých uspěli Martin Miřejovský a Marek Nešpor. Mezi automobily byl i přes defekt a penalizaci nejrychlejší Jeep KM Racing Teamu řízený Jaroslavem Valtrem. Účastník letošního Dakaru se do mistrovského seriálu vrátil po roční pauze a hned mohl slavit vítězství. „Já jsem ještě ráno pochyboval o tom, jestli se na to vůbec těším, pak jsem ale dostal zase chuť závodit a dobrý,“ radoval se vítěz.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

Těsný souboj o druhé místo rozhodla až poslední kola závodu, ve kterých se víc dařilo KB Systém offroad Teamu. O řízení jeho speciálu Audi se podělili Vlastimil Forejt, Adrian Stojkov a moderátor Vlasta Korec. „Víc jak 50 procent závodu jsme jeli jenom na první a třetí rychlostní stupeň a ta dvojčička v některých úsecích velmi chybí. My jsme s odřenýma ušima v posledních třech kolech urvali druhé místo o patnáct vteřin. Takže jsme rádi, že to tak dobře dopadlo,“ řekl spokojený Vlasta Korec.