Mošnov: O linku do Paříže začíná být zájem

Ostrava - Provoz na mošnovském letišti Leoše Janáčka vzrostl. Začátkem léta totiž přibyly charterové lety, které si objednávají cestovní kanceláře. Začaly také nově zavedené pravidelné lety k moři. Tento týden například poprvé poletí téměř plná linka do Paříže, která je v provozu od konce května.

Dovolené jsou v plném proudu. Odpoledne byla odletová hala mošnovského letiště zcela zaplněna. Téměř plná přiletěla i jedna z nově zavedených pravidelných linek, která cestujícím zprostředkovává cestu do jižních letovisek. „Ty destinace jsou hodně využívány a mám informace, že některá letadla jsou vyprodaná dlouho dopředu,“ uvedl ředitel Letiště Ostrava Pavel Schneider. Takových linek zavedla nízkonákladová letecká společnost na mošnovském letišti letos v květnu celkem 14. V provozu ale budou pouze během letního období.   Celoročně má létat pouze linka do Paříže. Spojení zajišťuje každý čtvrtek. Zpět se vrací v neděli. Obsazenost této linky byla ale během prvních pěti týdnů jejího provozu velmi nízká.

Reportáž Dagmar Famfulíkové (zdroj: ČT24)

Tento týden už ale cestující sedadla v letadle do Paříže téměř vykoupili. Z celkových 189  zbývá posledních 19 míst. „Já pevně věřím, že je to zvrat v trendu cestujících, i když tentokrát k tomu určitě přispěl prodloužený víkend. Naše očekávání byla větší, neboť Paříž je turisticky atraktivní destinací a může cestující dostat dál do světa,“ vyjádřil se náměstek hejtmana Miroslav Novák.

„Hodně bude záležet, jak vyhodnotíme po letní sezóně tu Paříž, ale pokud by úspěšnost Paříže byla aspoň na nějaké úrovni, tak se spolupráce se Smart Wings rozvine do dalších destinací, ale nerad bych o nich teď hovořil,“ naznačil ředitel Letiště Ostrava Pavel Schneider. Letecká společnost očekává větší zájem o linku do Paříže až v září. Zdůvodňuje to tím, že lidé během letních prázdnin mnohem raději létají k moři než do měst.