Pátý ročník Běhu o život

Západočeské Lázně Kyselka, sobota 21. července 2012, 7 hodin, 10 minut. To je místo, den a čas, kdy byl odstartován již pátý ročník „Běhu o život“. Běhu přes celou republiky, jehož cílem je shromáždit prostředky na vylepšení sociálního zařízení onkologického oddělení chomutovské nemocnice. Organizátorem je stejnojmenné lounské občanské sdružení a hlavním aktérem Miroslav Kalina z Loun, který na osmidenní běh republikou vyrazil.

Také letošního roku je trasa až do Ostravy vypočítána zhruba na 500 kilometrů a společníkem Mirka je Jaroslav Sedláček, který jede na kole. První etapa z Lázní Kyselka do Loun trvala 10 hodin a měřila 90 kilometrů.

Na lounském náměstí za hustého deště Mirka s doprovodem přivítala rodina a členové občanského sdružení.

Jak jsem se dozvěděl od řidiče a navigátora Martina Mydláře, po celou první etapu Mirek spíše jen pil, měl chuť na pivo, to si dal s chutí i při doběhu do Loun. A i v tomto nepříznivém počasí se cítil po náročném běhu stále svěží.

Druhá etapa začala v neděli v osm hodin ráno a cílem byl Mělník. Jak už bylo řečeno, pomoc je určena opět na chomutovskou onkologii na opravu dalších sociálních zařízení.

Více informací o běhu na webových stránkách sdružení - www.behozivot.cz

Ladislav Bába, Louny