Záhlavová-Strýcová vypadla na olomoucké antuce jako nasazená jednička v prvním kole

Olomouc - Tenisový ITS CUP přišel v prvním kole o nasazenou jedničku. Barbora Záhlavová-Strýcová prohrála na olomoucké antuce hned v úvodním zápase. Nestačila na Španělku Torrovou-Florovou, 144. hráčku světového žebříčku. A favoritky vypadávaly i v druhém kole turnaje o 100 000 dolarů.

26letá fedcupová reprezentantka, která je v žebříčku na 60. pozici předvedla s dvacetiletou Španělkou vyrovnaný zápas. Torro- Florová ovšem přijela na Hanou jako vítězka turnaje ITF v Bukurešti a i tady navázala na šňůru 30 vítězných zápasů v řadě. Záhlavová-Strýcová vypadla po výsledku 3:6 a 1:6. Špičkové hráčky se s turnajem musely rozloučit i v druhém kole. Italská obhájkyně titulu Nastassja Burnettová nakonec nestačila na Němku Tatjanu Malekovou.

4. ročník turnaje musela opustit i jedna z hlavních favoritek, třetí nasazená Francouzka Mathilde Johansson. V žebříčku na 81. místě. Ve třech setech překvapivě podlehla Rumunce Madalin Gojneaové. Češky z turnaje ještě úplně nezmizely. Zastoupení mají stále v turnaji čtyřher.

Reportáž Moniky Bezuchové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod