Policisté z Frýdku-Místku dopadli tříčlenný gang výrobců drog

Frýdek-Místek - Další rána výrobcům pervitinu. Policisté z Frýdku-Místku odhalili tříčlennou skupinu. Při zásahu zabavili kompletní vybavení potřebné pro přípravu drogy. Výrobou a prodejem pervitinu si všichni tři mohli přijít až na sto padesát tisíc korun.

Vyrábět a prodávat drogy už nebude tříčlenná skupina výrobců pervitinu z Frýdeckomístecka. Dva muže a jednu ženu ve věku mezi dvaceti a třiceti lety dopadli kriminalisté. „Velice dobrým způsobem kryli tu svou činnost, protože jednotlivé fáze těch výrob přemisťovali do různých míst,“ prozradil kriminalista Jan Syslo. Při zásahu v Paskově policisté zabavili kompletní vybavení a chemikálie potřebné pro vaření pervitinu, již hotový pervitin a marihuanu, kterou výrobci sami užívali, ale také dál prodávali. „Jednalo se o velice kvalitní pervitin. Tam se bavíme o částce až sto padesát tisíc korun, které se dají samozřejmě vydělat touto distribucí,“ dodal Jan Syslo.

Reportáž Martiny Římanové (zdroj: ČT24)

Na Frýdeckomístecku je nyní evidováno asi dvě stě uživatelů pervitinu. Pracovníci protidrogových center vítají každý zásah policie, který výrobce drog zasáhne. Třicetiletá žena a starší z mužů jsou kvůli problémům s drogami již z minulosti ve vazbě. Jejich dvacetiletý komplic je stíhaný na svobodě.

Vydáno pod