Dukla přerušila domácí sérii Zbrojovky

Brno – Na čtvrtou domácí výhru v řadě už Zbrojovka nedosáhne. Sérii tříbodových zisků Brna na královopolském stadionu utnula pražská Dukla. Dvěma góly rozhodl zápas už v prvním poločase Tomáš Borek.

Pražská Dukla zatím v letošní sezóně na výhru z hřiště soupeře stále čekala. V Brně začala zostra a už v deváté minutě našel španělský obránce Romera před bránou Borka, který dělovkou pod břevno nezaváhal.

Hráč, který se za svého někdejšího působení v Brně v jedenácti zápasech netrefil ani jednou, byl i u druhé branky Dukly deset minut před koncem první půle. Po přihrávce Malého se dokázal elegantně zbavit obránců a upravil už na 2:0 pro pražský tým.

Studio fotbal

Brno po změně stran výrazně zvýšilo obrátky a v desáté minutě druhé půle se dočkalo snížení. Zavadil odcentroval do pokutového území a Berger si míč srazil do vlastní brány. Zbrojovka poté Duklu zamknula na vlastní polovině a setrvale tlačila. Po druhé žluté kartě ale musel v 68. minutě z hřiště Martin Sus a brněnské šance na vyrovnání výrazně poklesly.

Definitivní ztrátu brněnských nadějí na bodový zisk zařídil krátce před koncem Josef Marek, který po úniku s přehledem překonal Radka Petra. Do konce utkání už místo gólů padaly pouze žluté karty a Dukla tak zvítězila 3:1.

Zbrojovka před pondělní dohrávkou Liberce se Slováckem zůstává s osmnácti body na šestém místě prvoligové tabulky. Dukla Praha má o dva body méně a je osmá.

Zbrojovka Brno - Dukla Praha 1:3 (0:2)

Branky: 54. vlastní Berger - 9. a 36. Borek, 89. Marek. Rozhodčí: Královec - Filípek, Vysloužil. ŽK: Pašek, Kaufman, Sus, Zavadil, Škoda, Brabec - Vorel, Gedeon, Berger, Vrzal, Marek. ČK: 68. Sus. Diváci: 3262.

Brno: Petr - Pašek (84. Přerovský), Brabec, Pernica, Husár (53. Sus) - P. Mezlík, Kaufman, Zavadil, Lutonský - Škoda, Jurdík (46. Glaser). Trenér: Čuhel.

Dukla: Rada - Romera, Vorel, Štetina, Vrzal - Malý, Gedeon, Borek - Berger (89. Božič), Pospěch (84. Marek), Svatonský (60. Přeučil). Trenér: Kozel.