Domácí led pro Zlín dál prokletím – body si odvezla i Sparta

Zlín – Zažité teze o výhodě domácího prostředí staví v letošní sezóně na hlavu hokejisté Zlína. Zatímco na hřišti soupeře dokázali zvítězit v posledních sedmi utkáních, série domácích proher čítá jen o zápas méně. Posledním neuctivým hostem byli hokejisté Sparty, kteří na stadionu Luďka Čajky vybojovali výhru 3:2.

Když začátkem října bouřil vyprodaný zlínský stadion v euforii po výhře nad hvězdným Kladnem, málokterého fanouška by napadlo, že se na radost z dalšího domácího vítězství pořádně načeká. Sparta možná i s vědomím této série začala ve Zlíně bez respektu, a už v sedmé minutě pohlednou střelou vymetl Hlinka růžek Sedláčkovy branky. O minutu později připravil bývalým spoluhráčům druhý šok Ivan Rachůnek, který ukázkově servíroval Mojžíšovi před odkrytou klec – 0:2.

Zlín se ze špatného začátku nemohl vzpamatovat a zpět na koně mu nepomohlo ani několik přesilovek. Sparta se v polovině zápasu po vyloučení Matějíčka a Linharta dostala do výhody hned dvojnásobné, kterou po minutě zužitkoval Petr Ton.

Zlín ani za stavu 0:3 zápas nevzdal a ještě před koncem druhé části se přiblížil na rozdíl jediného gólu. Nejprve zdálky přesně pálil Tesařík a chvíli na to připravil pro svého parťáka Balaštíka kontaktní trefu Petr Leška.

V závěrečné třetině vrhl Zlín všechny síly do útoku. Žlutomodří si vytvořili několik slibných šancí, ale Neuvirth v brance Sparty prodloužení nepřipustil. Ševci prohráli 2:3, a Spartě tak umožnili odlepit se ze dna tabulky.

PSG Zlín - HC Sparta Praha 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 38. Tesařík (Čajánek, Veselý), 39. Balaštík (Leška, Linhart) - 7. J. Hlinka (P. Ton), 8. Mojžíš (I. Rachůnek, Přibyl), 32. P. Ton (J. Hlinka). Rozhodčí: Husička, Trombík - Bryška, Novák. Vyloučení: 3:8, navíc Okál, Matějíček - Bahemský, všichni 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 4 449.

Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Horák, Matějíček, Kotvan, Šenkeřík, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Ondráček, Holík, Kubiš - Okál, Melenovský, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Sparta Praha: Neuvirth - Sičák, Mojžíš, Gřegořek, Vallin, Philipp, Jan Hanzlík - Hovorka, Broš, Tenkrát - P. Ton, J. Hlinka, Pacovský - Sekáč, Přibyl, I. Rachůnek - Jánský, Foster, Bahenský, od 31. min. navíc Forman. Trenéři: Jandač a Votruba.