Po sedmnácti letech budu na Vánoce doma, těší se dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

Brno – Loňský návrat do NHL se mu povedl na výbornou, přesto se teď na ledě prohání s hokejisty z druhé české ligy. Petr Sýkora patří mezi hráče, které může letošní výluka v NHL mrzet nejvíce. Kariéru v zámořské soutěži si ale přesto chce ještě prodloužit.

Jaká je vaše současná pozice a situace, co se týče Vaší kariéry?

V současnosti trénuji s Technikou Brno, a tak se vracím do té fyzičky, kde bych chtěl být. Chci být co nejlépe připraven na start NHL. Zprávy o situaci v NHL jsou pokaždé jiné. Jednou někdo zavolá, že se už během čtrnácti dní začne, potom přijdou informace, že se tento rok nebude vůbec hrát. Já plně doufám v to, že se hrát začne do Vánoc. Navíc po loňské sezóně, kterou jsem odehrál skvěle, si myslím, že dostanu ještě nějakou práci a že tam odehraju i příští sezónu.

Kontrakt se zámořským klubem vám v současné době vypršel?

Ano, momentálně jsem bez kontraktu. Je to hodně těžké – takové to čekání, kdy člověk neví, kde bude. Všichni se vás ptají: kde budeš hrát a kdy začneš. Myslím, že pro mě je teď hlavní, aby se v NHL vůbec hrát začalo. Potom musím ne doufat, ale sám se postarat o to, abych tam měl nějakou práci. Moc rád bych tam totiž dohrál tuto a příští sezónu.

Reportáž Ondřeje Tomka (zdroj: ČT24)

Myslíte si, že konkrétní zájem o vás by měli třeba Devils?

Řekli jsme si, že počkám, než NHL začne. Potom si zavoláme a pokusíme se přijít na nějaké řešení mé situace.

Existuje pro vás vůbec varianta, že byste nehrál za mořem, ale šel byste třeba do KHL nebo české extraligy?

Ta varianta tady je, samozřejmě bych ale preferoval ještě dva roky v zámoří. Když nezačne NHL, tak chci rozhodně letošní Vánoce strávit doma a potom bych chtěl začít hrát.

Je možné, čistě hypoteticky, když by NHL nezačala, že byste byl připravený nastoupit za nějaký klub v České republice?

Jasně, já už jsem stoprocentně připravený. Od příštího týdne bych tady mohl klidně hrát zápasy za Techniku. S rodinou jsem se ale domluvil, že v podstatě pro mě je to po sedmnácti, a pro manželku po deseti letech, co budeme trávit Vánoce v Čechách, do té doby tedy nenastoupím. Pak se uvidí až podle situace, zda budu hrát v zámoří, nebo tady.

Nastoupil byste za Techniku, se kterou se momentálně připravujete, nebo byste mířil do extraligy?

Varianta, že bych za Techniku odehrál dva nebo tři zápasy, tady je. Já jsem viděl ta utkání a není to rozhodně sranda. Hráč z NHL si myslí, že by tady dal bez problému tři, čtyři góly. Tento tým má sílu a zápasy nejsou nijak jednoduché, takže ta varianta tady je. Samozřejmě, že s kluky se o tom bavíme, proběhnou nějaké vtípky v šatně, ale i tato možnost opravdu existuje.

Vydáno pod