Jen slabý víkend v Jeseníkách. Lidi odradilo počasí

JESENÍKY - Návštěvnost zimních středisek v Jeseníkách byla o víkendu podprůměrná. Mnohé lyžaře odradilo nepříznivé počasí, zatažená obloha a mlha. Provozovatelé areálů tak vzhlížejí k příštímu týdnu, kdy by mělo opět přituhnout.

Návštěvnost by měly zvednout i jarní prázdniny na Olomoucku, Šumpersku, Jesenicku a Opavsku. V Jeseníkách platí druhý lavinový stupeň, na vyznačených trasách ale nebezpečí nehrozí.

„V sobotu bylo zataženo a byla mlha, takže na sjezdovkách byla špatná viditelnost. Dnes bylo počasí o něco lepší, což se projevilo i na návštěvnosti,“ uvedl Boris Keka ze střediska Ski Karlov. Sněhové podmínky jsou podle něj stále dobré. Bude se lyžovat minimálně do konce března, dodal Keka.

Oteplení v Jeseníkách nezničilo ani běžecké stopy, byť v některých lesních úsecích mohou být místy bez sněhu. Zhruba dva tisíce lyžařů přijelo podle provozovatele Petra Marka do areálu v Koutech na Šumpersku.

„Počasí nebylo nic moc, v rámci možností jsme tak spokojeni,“ řekl Marek. „Lidí bylo méně než minulý týden, ale na to počasí to ještě šlo. Příští týden máme domluvené kurzy a jsou jarní prázdniny, takže by to ještě mohlo být zajímavé,“ uvedl provozovatel areálu Kaste v Petříkově na Jesenicku František Kaštyl.

Nízkou návštěvnost zaznamenali i v Branné na Šumpersku. „Bylo to slabší. Mlha, teplo, lidi čekají, až zase přimrzne. Příští čtvrtek by ještě mělo sněžit, tak snad lyžaři zase přijedou,“ míní provozovatel areálu v Branné
Rostislav Procházka.