Musíme víc střílet, nabádá po první prohře Třince Peterek

Zlín - Hokejisté Třince prohráli v prvním semifinálovém zápase play off extraligy na ledě Zlína 1:3, tragédii z neúspěšného vstupu do série ale nedělají. Věří, že už ve středu se jim podaří stav vyrovnat. Podle útočníka Jana Peterka ale musejí být aktivnější a více střílet. Zlín totiž hraje jiným stylem než Sparta, kterou Oceláři vyřadili ve čtvrtfinále.

„Sparta chtěla hrát hokej a dávat góly. Zlín hrál svůj styl zezadu a čekal na naše chyby. Když se k nim odrazil puk, tak hned vyráželi dopředu. I přesto, že jsme to čekali, tak to Zlínu vyšlo,“ řekl Peterek novinářům.

Ve středu podle něj musejí Slezané hrát jinak. „Snažili jsme se hrát na nahrávky, ale Zlín to dobře pokrýval v předbrankovém prostoru, takže musíme začít střílet z větší dálky,“ podotkl jedenačtyřicetiletý centr. „Musíme víc střílet a dát třeba i náhodné góly. Věděli jsme, že v domácím prostředí bude Zlín těžký soupeř. Musíme se z první porážky otřepat,“ řekl.

Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Třinec (zdroj: ČT24)

Hodně důležitý byl gól Petra Lešky, který domácí ve 29. minutě posunul do vedení 2:1. „Pak jsme se museli tlačit do branky, což vyhovovalo Zlínu. Snažil se gól nedostat a jen vyčkával, jestli uděláme hrubou chybu, po které by šel do protiútoku,“ připustil Peterek.

Peter Hamerlík:

„Rozhodující bylo, že jsem se trochu srazil s obráncem. Zavadili jsme o sebe a to byla ta půlsekunda, která mně pak chyběla k přesunutí k tyčce. Byla to smůla, udělal to dobře. Odehráli jsme dobrý zápas. Musíme ale přidat v osobních soubojích a hrát důrazněji. Snažit se tlačit do branky a clonit brankářovi.“

Chybu nakonec Třinec udělal ve 44. minutě, kdy se potřetí prosadil Martin Hamrlík. „Špatně jsme si hráče rozebrali. Nebylo to o umění, ale o tom, že Zlín měl štěstí a my smůlu,“ řekl brankář Peter Hamerlík, jenž si v zápase připsal 38 zákroků.