Cirk La Putyka se chystá představit v Gongu

Ostrava - Cirkus a divadlo v jednom - to je soubor La Putyka. Teď se stěhuje do Ostravy. Celý svůj repertoár předvede v hale Gong. Jde o sérii cirkusových vystoupení s příběhem. Ode dneška staví soubor svou scénu. Publiku se poprvé představí v sobotu.

V Gongu to žije. Přípravy na sérii představení jsou v plném proudu. Pro techniky a zvukaře je to výzva, jak se poprat s prostorem, který se od běžných scén diametrálně liší. „Sál není úplně ideální pro ozvučené akce, tudíž se musí hledat kompromis, aby to fungovalo a aby to pro diváka bylo příjemné, zvuk byl srozumitelný,“ uvedl Jan Středa, zvukař.

Reportáž Drahomíry Račákové (zdroj: ČT24)

Scénu staví 14 lidí. Dbají na bezpečnost účinkujících i diváků.

Návštěvníky čeká strhující podívaná plná napětí i humoru, a to na pomezí cirkusu a divadla. Bude to kombinace akrobacie, tance, klauniády, živé hudby i loutek. Podle slov Víta Nováka, manažera Cirku La Putyka, se mixují žánry dohromady, aniž by kterýkoliv z těchto segmentů nějak vyčníval.

Během osmi večerů uvede Cirk La Putyka přehlídku své kompletní tvorby, která patří k tomu nejlepšímu, co v České republice v této oblasti vzniklo.

Budou to čtyři představení. Už legendární a cenami ověnčená La Putyka, UP'END'DOWN, Slapstick Sonata a nejnovější Risk. Poslední představení uvidí lidé e 9. dubna.