Lupič, který třiadvacetkrát vykradl benzínku, je konečně ve vězení

Brno - Třiadvacetkrát vykradl benzinku či obchod, třikrát ho u toho chytili, přesto se vyhýbal vězení. Teprve až po absolvování těchto „dobrodružství“ skončil třiatřicetiletý recidivista za mřížemi. Osudnou se mu stala další z návštěv ořechovské benzinky, kde si na něj počíhali policisté.

Muž se soustředil na osamocenější benzinové čerpací stanice, které bývají v noci zavřené. Mezi jeho oblíbené patřily benzinky v brněnské Vídeňské ulici, Ořechově a Bavorech na Břeclavsku. Vybíral si je kvůli jejich odlehlé poloze a navštěvoval je vždy pěšky. Někdy tak za lupem nachodil až ke dvaceti kilometrům.

Svou taktiku použil i na konci velikonočního víkendu, kdy se opět vloupal do ořechovské benzinky. Jako obvykle rozbil dveře či výlohu, vlezl dovnitř a do připravené tašky začal skládat svůj obvyklý lup - krabičky cigaret. V ten moment ale zasáhli připravení policisté, kteří již několik dní benzinku podrobněji sledovali. Ačkoli se pachatel pokusil o útěk, nakonec se policistům pod hrozbou použití pistole vzdal.

„Cigarety a jiné tabákové výrobky potom prodával za výhodné ceny svým známým,“ popsal Jaromír Novotný, vedoucí územního odboru Brno-venkov, způsob, jakým si pachatel přivydělával. Novotný ještě dodal, že celkem způsobil majitelům benzinek škodu okolo dvou set tisíc korun.

Záběry bezpečnostní kamery z vloupání na ořechovské benzince (zdroj: ČT24)

Následně jej policisté konfrontovali s důkazy o jeho dřívější činnosti a dopadený recidivista se přiznal ke všem třiadvaceti vloupáním. „Kariéru“ začal v létě na Břeclavsku, kdy ještě benzinky navštěvoval s komplicem. Na páté štaci ale udělali chybu a policisté je chytili. Třiatřicetiletý muž se poučil jenom do té míry, že začal podnikat na vlastní pěst. To se mu dařilo až do prosince, kdy byl chycen a následně odsouzen ke třem rokům vězení.

Ani to ale nebyl konec útrap pro provozovatele jeho oblíbených benzinek. Do vězení totiž pachatel v únoru jednoduše nenastoupil a pokračoval dál. Na svých třech prodejnách si připsal dalších 11 vloupání. Nyní už si však odpykává první dny svého trestu ve vězení.