Fanoušci se připravují na finále extraligy mezi Zlínem a Plzní

Zlín - Už jen 24 hodin dělí Zlín od velké hokejové události. Zítra rozehraje finále extraligy, ve kterém vyzve plzeňské Indiány. Přípravy na očekávaný duel se stupňují. Fanoušci dnes vyprodali zimní stadion, další začali připravovat hokejistům překvapení do útrob stadionu.

Někdo si rychle odběhnul z práce, jiní utekli ze školy. A to jen proto, aby mohli být u toho. Kdo uspěl, slavil hned první vítězství.

Reportáž Josefa Kvasničky (zdroj: ČT24)

Klub hodlá úspěch zúročit i ekonomicky, proto finálové vstupenky zdražil. Proti základní části o sto procent. Argumentuje rostoucími náklady na celý tým, cestování, výstroj i pořadatelskou službu.

Už včera finále rozehráli fanoušci na papírové plachtě deset krát šest metrů. „Jsme trošku blázni do fanouškovství a chceme klukům malinko pomoct. Budou to mít hodně těžké. Nikdy nechceme urážet soupeře, to je naše zásada. Chceme vytvořit vtipné vyobrazení situace mezi námi a Plzní,“ uvedl Radek Pobuda, člen fanklubu zlínského hokeje.

Co přesně bude na obří plachtě namalováno, její autoři úzkostlivě tají. Rozbalí ji až v pravý okamžik přímo na zimním stadionu.

Při prvním finále před devíti lety byl vzhůru nohama celý Zlín. Primátor byl maskotem, na kostele nebo magistrátu vlál symbol klubu. Teď šála kolem radnice nebude. Show mají produkovat výhradně hokejisté. Vedení magistrátu se na úspěchu sportovců nehodlá zviditelňovat.