Kladivář Melich získal druhé místo v úvodní disciplíně Zlaté tretry

Ostrava - Tradičně, den před hlavním programem mítinku Zlatá tretra, se na vítkovickém vedlejším stadionu soutěží ve vrhačských disciplínách. Letos sice počasí vrcholné atletice zatím nepřeje, přesto diváci, kteří dnes do Vítkovic přišli, rozhodně nelitovali a byli svědky prvního českého úspěchu letošní Tretry v podání Lukáše Melicha.

Náš kladivář se ve druhé sérii dostal do čela soutěže před obhájce prvenství a olympijského vítěze z Londýna, Maďara Parše, skvělým výkonem 80,16 m, kterým zaostal o pouhých dvanáct centimetrů za svým osobním rekordem.

Po třetích sériích začalo ve Vítkovicích hustě pršet. I přes doslova brutální podmínky Parš opět atakoval Melicha ve čtvrtém pokusu, kdy mu k překonání osmdesátimetrové hranice chybělo pouhých čtyřicet šest centimetrů. Když už Melich pomalu mohl slavit premiérové vítězství, postavil se naposledy do kruhu rekordman Tretry Parš a v šesté sérii předvedl úctyhodných 80,75 m, čímž stanovil druhý nejlepší hod roku. Melichových 80,16 m stačilo na stříbro a upevnění třetího místa světových tabulek.

První disciplína a její dramatické finále bylo nejlepší pozvánkou na zítřek do Vítkovic. Předprogram začíná během žen na deset kilometrů v 16:20, hlavní program budete moci sledovat v přímém přenosu od 18: 30 na programu ČT sport.

Reportáž Davida Knebla (zdroj: ČT24)