Češi mají po výhře nad Maďary nakročeno do Final Four

Opava - Čeští volejbalisté zvládli první letošní domácí zápas v Evropské lize a v Opavě mohou v sobotu slavit postup do Final Four. Poslední tým skupiny Maďarsko porazili 3:1 a uhájili pětibodový náskok před Černou Horou, s níž se utkají v přímém sobotním souboji od 18:00. Utkání sledujte zítra živě na ČT sport a našem webu.

České hráče uvítala solidně zaplněná opavská hala a v první sadě tleskala za bezchybný útok, který zdobil domácí tým, byť měl problémy s příjmem. Jenže pak Čechy zradil servis, přidaly se další chyby a Maďaři snadno po výsledku 21:12 vyrovnali.

Domácí volejbalisté se však rychle z útlumu dostali, vybudovali si hned v úvodu třetího dějství obrovský náskok a mířili za kýženými třemi body, které by je postupu do červencového finále v Turecku ještě více přiblížily. Poslední sada už byla opět jasně v režii svěřenců nizozemského kouče Bernarda.

„Věřím, že proti Černé Hoře v sobotu kluci odehrají lepší zápas než dneska, kdy měli trochu v hlavách, že je to povinné vítězství. Jejich agresivita se zítra určitě zvedne,“ řekl reprezentační asistent Zdeněk Šmejkal.

Final Four Evropské ligy se uskuteční 13. a 14. července v Marmarisu. Na závěrečný turnaj už se mohou s domácími Turky těšit z ostatních skupin Belgičané a Chorvaté.

Čeští volejbalisté porazili v EL Maďarsko (zdroj: ČT24)

Výsledky skupiny B EL:

ČR - Maďarsko 3:1 (16, -12, 17, 15)

Rozhodčí: Šimonovič (Srb.), Gjoka (Alb.). Čas: 73 min. Sestava a body ČR: Ticháček 2, Hýský 17, Široký 2, Finger 15, Bartoš 16, Holubec 7, libero Kopáček - Boula, Kriško 1, Mauler.

Černá Hora - Španělsko 3:1 (-18, 17, 21, 13)

Vydáno pod