Soud poslal vražedkyni z Vlasatic do vazby

Brno - Městský soud v Brně poslal matku zavražděných novorozenců do vazby. Podle policie jí v následujícím procesu hrozí až doživotní trest. Třicetiletá žena, která s manželem vychovává i dvě další děti školního věku, se přiznala k trojnásobné vraždě. Těhotenství skrývala i před vlastní rodinou a mrtvé děti zakopávala ve sklepě.

Při výslechu žena uvedla, že ji k činu donutila ekonomická tíseň. Rodina měla velké dluhy a v minulosti jí hrozila i ztráta domu. Matka dětí, která v obci Vlasatice na Brněnsku spolupracovala například i s mítními hasiči, přiznala, že s odhalením hrůzného činu trochu počítala a snažila se na něj psychicky připravit.

Na případ upozornil její gynekolog. Ačkoliv probíhalo její těhotenství v pořádku, při další návštěvě mu pacientka sdělila, že dítě bohužel zemřelo při porodu v nemocnici. Lékař si proto vyžádal potřebnou dokumentaci a kvůli pochybnostem předal materiály policii. Při domovní prohlídce muži zákona objevili nejen tělo v květnu zemřelého dítěte, ale i další dvě tělíčka, pravděpodobně od dvojčat, která žena porodila v roce 2012.

Soudkyně dnes vyhověla žádosti státního zástupce a ženu z obce nedaleko Pohořelic vzala do vazby, kde bude čekat na hlavní proces. V něm čelí obvinění z vraždy.

Telefonát Dušana Vrbeckého (zdroj: ČT24)