Vicemistři ze Zlína vyjeli poprvé na led

Zlín - Hokejoví vicemistři ze Zlína dnes poprvé vyjeli na led. I v letošní sezóně družina trenéra Rostislava Vlacha pomýšlí vysoko. Jádro týmu totiž zůstalo téměř stejné jako v loňském úspěšném ročníku, kdy kromě stříbrných medailí získali Berani i Prezidentský pohár.

Prostředí zimního stadionu znamenalo pro zlínské hokejisty vítané zchlazení po letní dřině na suchu i zasloužené dovolené. Z loňských opor chyběl jen Tomáš Linhart, brankář Jakub Sedláček bojující o angažmá v KHL a Martin Hamrlík, který aktivní kariéru už ukončil.„Myslím si, že tým by se s těmito odchody měl vyrovnat bez problému. Tlak na mužstvo bude po loňském úspěchu jistě větší, ale do play off bychom se probojovat měli,“ má jasno trenér Rostislav Vlach. Branku východomoravského týmu tak budou v následující sezóně strážit zkušený Luboš Horčička a talentovaný Libor Kašík, který v minulých sezónách zazářil v první lize. 

Rozhovor s trenérem Rostislavem Vlachem (zdroj: ČT24)

Kádr PSG Zlín v přípravě:

Brankáři: Luboš Horčička, Libor Kašík, Kevin Rozum

Obránci: Radim Tesařík, Jiří Marušák, Petr Zámorský, Dalibor Řezníček, Martin Matějíček, Oldřich Horák, Patrik Urbanec, Oldrich Kotvan, Tomáš Valenta, Lukáš Buchta (reprezentační kemp do 20 let), Michael Janota

Útočníci: Petr Čajánek, Jaroslav Balaštík, Petr Leška, Bedřich Köhler, Ondřej Veselý, Antonín Honejsek, Petr Holík, Marek Melenovský, Zdeněk Okál, Pavel Kubiš, Filip Čech, Jiří Ondráček, Tomáš Fořt (nemocen), Pavel Sedláček (reprezentační kemp do 20 let), Lubomír Kovařík, Michal Popelka, David Jurík, Jaroslav Janeba.

Rozhovor s Liborem Kašíkem a Lubošem Horčičkou (zdroj: ČT24)

S dalšími stálicemi ve zlínských barvách bude moci nejlepší trenér loňské sezóny počítat i letos. Soupeře by měla znovu děsit útočná spolupráce Lešky s Balaštíkem a v kariéře se nakonec rozhodl pokračovat i Petr Čajánek, který stále čeká na první extraligový titul. „Po sezóně jsem si potřeboval odpočinout, ale pak jsme se s vedením sešli a dohodli se, pro mě to žádné velké dilema nebylo, na nový ročník se moc těším,“ vysvětlil kapitán Beranů Petr Čajánek.

Rozhovor s Petrem Čajánkem (zdroj: ČT24)

V přípravě už tradičně dostane šanci i několik mladíků z juniorské zásobárny talentů. O místo se budou moci přihlásit v jedenácti přípravných zápasech. Jedinou posilou je tak Jiří Marušák, který dorazil z Pardubic, i on ale hokejově vyrostl ve Zlíně. 

Vydáno pod