V obraně se Královu Poli proti Bratislavě dařilo, souhra vázla v útoku

Brno - Od návratu Králova Pole do nejvyšší soutěže nedokázali Brňané ještě vybojovat play off. Cíl čtvrté extraligové sezóny je tak jasný, dostat se do elitní šestky. Pomoci by měla šestice nových posil, která se představila v prvním přípravném utkání proti Bratislavě. Brněnský tým nakonec slovenskému soupeři podlehl o jediný gól 17:18. Zápas trenéru Janu Hegerovi ukázal, že hráči musí  zapracovat především v útoku.

Zjistit, jak se zdvojení postů vyplácí, to byl hlavní úkol herní přípravy s Bratislavou. Výsledek? Osmnáct obdržených branek, a tedy výborná práce královopolské obrany, která dostala nového dirigenta Lukáše Weintritta. Ten na jih Moravy přišel z mistrovského Jičína a kromě zkušeností obohatí kádr i svojí variabilitou, je totiž schopen hrát na různých postech.

Rozhovor s Lukášem Weintrittem (zdroj: ČT24)

„Jsem rád, že se vracím zpátky na Moravu. V Jičíně jsme měli výborně postavený kádr, ale já teď budu hrát za Brno a chci se soustředit jen na práci tady. Trenér mě zatím staví do obrany, ale myslím, že se dokážu prosadit i v útoku,“ řekl Lukáš Weintritt, který získal v týmu přezdívku Žolík.

Rozhovor s Jozefem Hantákem (zdroj: ČT24)

Naopak pouhých sedmnáct vstřelených branek ukazuje rezervy v útoku vloni osmého extraligového celku. Branky by kromě tradičních opor Hubáčka a Mičoly, měly střílet právě posily. Třeba Jozef Hanták, který se na levé spojce bude střídat právě s Janem Hubáčkem. „Sešel se tu dobrý mančaft, já chci hrát vysoko stejně jako minulé roky v Karviné a Zubří, takže pomýšlím jen na ty největší mety,“ netajil s velkými ambicemi Jozef Hanták.

Další možnost vyladit souhru bude mít brněnský tým už v pátek, kdy se na turnaji v Ústí nad Labem utká i s českými extraligovými celky.