Zlín sbíral podpisy. Chce poštovní přepážky v centru

Zlín - Poslat balík nebo jinou poštovní zásilku z centra Zlína? Už déle než čtvrt roku nemožné přání. Co se tamní pobočka přestěhovala z pětadvacet let starého sídla na náměstí Míru do moderní budovy v baťovském areálu, vyjednává město s Českou poštou, aby v centru města otevřela alespoň pár přepážek. Přinutit ji k tomu měla i podpisová akce, kterou Zlín dnes ukončí. Za poštu v centru se postavilo asi dva a půl tisíce Zlíňanů.

Zlínská radnice rezervovala poště své přízemní prostory, kde doposud sídlí umělecká galerie. O poštovní přepážky má zájem i nedaleké obchodní centrum, které sídlí přímo naproti radnici. „Jde o prostory v přízemí, které jsou orientované do ulice Rašínova. České poště jsme připraveni je nabídnout za velmi lukrativních podmínek,“ uvedl výkonný ředitel obchodního domu Jiří Kratochvíl.

„Česká pošta by více preferovala otevření pobočky v hustě osídlené oblasti Zlína, kde je horší dostupnost poštovních služeb. S městem ovšem stále jednáme a zatím není nic uzavřeno,“ prohlásila nedávno mluvčí České pošty Marta Selicharová. Aby vedení města jednání s poštou urychlilo, uspořádalo podpisovou akci.

Pošta by měla brát ohled na názory svých klientů

Podpisové archy mají vedení České pošty připomenout, že je o její služby v centru města i nadále zájem. „Více než dva tisíce hlasů nelze přejít mávnutím ruky. A na názory lidí by Česká pošta měla brát zřetel, jsou to její klienti. Věřím tedy, že se vedení státního podniku vrátí k jednání o zřízení alespoň malé pobočky na náměstí Míru nebo v jeho blízkosti,“ prohlásil zlínský primátor Miroslav Adámek (nestr. za TOP 09).

Podpisy sbíralo vedení města nejen na svých webových stránkách, ale i v informačním centru v přízemí radnice.

Původní pobočka na náměstí Míru se na začátku letních prázdnin přesunula do budovy číslo 32 v baťovském areálu. Důvodem byl nejen levnější nájem, ale i lepší a modernější zázemí. Vedení společnosti ale Zlíňanům přislíbilo, že alespoň pár přepážek v centru města zachová. Česká pošta přesto zatím žádný termín, kdy by se balíky mohly do centra Zlína vrátit, neprozradila.