Dobrovolné hasičky se svlékly, aby děti získaly nové hřiště

Ořechov-Ronov (Žďársko) - Nahota pro dobrou věc, tak chápou ořechovské dobrovolné hasičky nový „lechtivý“ kalendář, jehož prodejem se snaží získat peníze na dětské hřiště pro tamní mateřskou školku. Nesvlíkaly se přitom poprvé, podobným způsobem už v minulosti získaly peníze na nové hasičské hadice.

„Veškerý výdělek dáme právě na školku, která není schopna si hrací prvky financovat sama,“ prohlásila dobrovolná hasička Veronika Bednářová. Mateřská školka původně hřiště měla, protože ale nesplňovalo bezpečnostní předpisy, muselo ze zahrady zmizet. Místo toho teď učitelky vodí děti na obecní hřiště, které je vzdálené asi dvacet minut cesty podél frekventované silnice.

„V tuhle chvíli dětské hřiště nemáme a musíme navštěvovat obecní,“ posteskla si učitelka Šárka Vítková. Ořechov už letos opravil umývárny a záchody, další peníze pro mateřskou školku v rozpočtu nemá. Dobrovolné hasičky se proto rozhodly, že 80 tisíc korun získají prodejem kalendářů, které samy nafotily. „Nápad je to zajímavý a doufáme, že se podaří,“ uvedla Vítková.

Aby požadovanou částku získaly, musí prodat alespoň šest stovek kalendářů. „Posledně jsme jich prodaly pět set padesát, takže doufáme, že se nám to podaří i letos,“ s nadějí dodala Martina Havlátová. Když se jim prodej kalendářů vydaří, první dětské prolézačky by se na hřišti mohly objevit už na jaře příštího roku.

Loni se hasičky svlékly, aby sehnaly peníze na nové hadice
Zdroj: ČT24/ČT Brno