Dva mladí muži chytili zloděje, který přepadl čerpací stanici

Ostrava – Dva mladí muži nezaváhali a nekompromisně se vrhli na sedmadvacetiletého lupiče, který krátce předtím přepadl čerpací stanici v centru Ostravy. Mladíci zaslechli křik přepadené pumpařky a okamžitě začali násilníka pronásledovat. Jednoho z nich sice lupič dvakrát udeřil čelem do obličeje, ale ani to mu nepomohlo.

Křik o pomoc obsluhy čerpací stanice v Ostravě zaslechl dvaadvacetiletý Václav Smutný a jeho o rok starší kamarád Jan Kluka. „Prodavačka vyběhla ven a za chvíli po ní ten maskovaný člověk. Přeběhl přes cestu a než se dostal na druhou stranu, tak už jsme byli za ním,“ popisuje Jan Kluka.

Krátce předtím pumpu přepadl násilník, který ženě vyhrožoval zastřelením. Z pokladny vzal patnáct tisíc korun. „Stáhli jsme ho na zem, chytli na za ruce a dotáhli jsme si ho zpátky,“ uvádí Kluka. „Přitlačili jsme ho ke zdi a drželi jsme ho,“ dodává Václav Smutný.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Sedmadvacetiletý lupič se ale vzpouzel a chtěl se prát. „Já jsem se naklonil, abych se podíval, jestli u sebe nemá nějakou zbraň. A když jsem se k němu  naklonil, tak švihl hlavou dozadu a trefil se,“ říká Jan Kulka. „Zkoušel všechno, nabízel nám peníze. Říkal, že je to jeho babička, že nic neudělal. Prostě to zkoušel, ale nepovedlo se mu to,“ doplňuje Václav Smutný.

Pětašedesátiletá pumpařka utrpěla po přepadení šok, který si vyžádá nejméně dva týdny pracovní neschopnosti.

„Policisté pachatele obvinili z trestných činů loupeže a ublížení na zdraví a dali návrh na vzetí do vazby,“ uvedl mluvčí Policie České republiky v Ostravě Petr Svoboda. Před podobnými  zákroky policisté varují. Nikdy totiž není předem jasné, jestli násilník nepoužije nůž nebo jinou zbraň.