Nové přírůstky Colours of Ostrava: MGMT a Les Tambours du Bronx

Ostrava – Populární letní hudební festival Colours of Ostrava nezahálí a začíná přinášet jména, která by v příštím roce měla nalákat co nejvíc návštěvníků. Seznamu headlinerů zatím vévodí formace MGMT a zpěvák Robert Plant z Led Zeppelin. Na paty jim v těsném závěsu šlapou francouzští bubeníci Les Tambours du Bronx. Co dalšího festival přinese?

Pořadatelé mají jasno. Ročník 2014 prý ovládne „psychedelický halucinogenní pop, indie rock a electroclash.“ MGMT i Les Tambours du Bronx navíc kladou důraz na vizuální složku koncertu, a tak se dá v rozmezí od 17. do 20. července očekávat velký zážitek.

První jmenovaní k sobě přitáhli pozornost debutovým albem Oracular Spectacular. Zamířilo na ně jak oko odborné kritiky (a výsledkem bylo několik nominací na Grammy), tak oko tancechtivých posluchačů. Na pódium se je nebáli pozvat ani Paul McCartney, Florence And The Machine nebo Radiohead. Letos na podzim vydali MGMTeponymní nahrávku, která na Colours jistě zazní naživo.

Les Tambours du Bronx dali vale klasickým nástrojům a vystačí si jen s plechovými sudy. Pánové pochazející z průmyslové čtvrti francouzského města Nevers přezdívané Bronx slibují „industriální obřad zesílený elektronikou, hip hopem, metalem a tribálním sborovým řevem.“

Svou účast už nějaký ten den zpátky potvrdil Robert Plant. Led Zeppelin ale nečekejte, do Ostravy se přiřítí s kapelou Sensational Space Shifters. Dříve ohlášená jména pak doplňuje zpěvačka a šampionka ve slam poetry nigerijského původu Iyeoka, psychedelická formace Goat ze švédské vesnice Korpolombolo a americký písničkář s pohnutým osudem John Grant.