Březinová si nadělila ten nejhezčí dárek, slaví titul mistryně republiky

Bratislava - Vynikající volnou jízdou se Eliška Březinová dostala před svou hlavní konkurentku Elizavetu Ukolovou - na tu po krátkém programu ztrácela tři body, ve volné jízdě však neměla konkurenci a celkově dostala od rozhodčích o dva body více. Březinová se mistryní ČR stala již podruhé a zajistila si účast na evropském šampionátu v Budapešti.

Patnáctiletá Elizaveta Ukolová sice vyhrála sobotní krátký program, ve volné jízdě ale získala o pět bodů méně než Březinová a klesla na druhé místo. Na jejím startu na olympijských hrách v Soči, který si vybojovala v dodatečné kvalifikaci, to ale nic nemění.

Březinová si v Bratislavě vytvořila součtem 145,24 bodu nový osobní rekord. „Nečekala jsem, že to bude až tak dobré. V trénincích jsem to ale jezdila podobně, i když chyb tam bylo trochu méně. Jsem spokojená,“ radovala se Březinová, která získala český titul i před dvěma lety.

„Letošního vítězství si ale vážím více. Minulý titul byl jen o štěstí, teď mám o více než 50 bodů více,“ podotkla. Radost jí udělalo i vítězství nad o dva roky mladší rivalkou. „Podařilo se mi to poprvé, konečně,“ pousmála se Březinová.

Mistrovství čtyř zemí v krasobruslení v Bratislavě:

Ženy: 1. Březinová 145,24, 2. Ukolová 142,92, 3. Krygerová (Pol.) 131,91.