Vítkovice schytaly od Davosu výprask a prohrály i podruhé

Davos – Zatímco v zápase s Kanadou hokejisté Vítkovic sahali i po vítězství, proti Davos tahali po celé utkání za kratší konec a prohráli jednoznačně 5:1. Ostravané tak ve skupině obsadili poslední třetí místo a ve čtvrtfinále se utkají s jedním z dvojice Servette Ženeva, CSKA Moskva.

Vítkovice startují na nejstarším klubovém turnaji v Evropě potřetí za sebou a ani tentokrát nenašly na Davos recept. S elitním týmem švýcarské ligy prohrály již počtvrté. 

O osudu utkání hodně napověděl již úvod. Brankář Málek inkasoval na přelomu třetí a čtvrté minuty dva góly v rozmezí 21 sekund. Nejprve jej překonal Forster a následně Wiser. Vítkovice mohly v závěru první třetiny snížit, Huna ale velkou šanci nevyužil. 

Ve druhé části přidal Davos další dvě trefy a v prvním vystoupení na turnaji tak v poklidu došel k výhře. Na góly Grossmanna a Hofmanna mohl odpovědět Strapáč, ale trefil jen tyč. V závěrečné třetině se podařilo Szturcovi snížit, ale předtím ještě Málek inkasoval popáté, když jej v početní výhodě překonal Koskinen. 

Z vítězství se tak radoval i český obránce Kutlák, který po předčasném konci ve Slovanu Bratislava zamířil do Davosu. Velkého aplausu se dočkal také útočník Josef Marha, který sice momentálně hraje v Hradci Králové, ale v Davosu strávil dvanáct let a před začátkem duelu se osobně rozloučil s fanoušky. 

HC Davos - Vítkovice Steel 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Forster (Guggisberg), 4. Wiser (Bürgler, Arx), 23. Grossmann (Back), 27. Hofmann (O'Connor), 44. Koistinen (Bürgler) - 45. Szturc (M. Hlinka). Rozhodčí: Olenin, Massy - Arm, Kohler. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Diváci: 6303 (vyprodáno).

Sestava Vítkovic: Málek - Sloboda, Kudělka, Randegger, Stehlík, Bail, M. Hruška, Dudáš, Pastor - Svačina, Huna, Roman - E. Němec, Húževka, Strapáč - M. Hlinka, Szturc, Vandas - Valčák, Kucsera, Kolouch. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Vydáno pod