Žáci praktických ZŠ ze Středočeského kraje se utkali v sálové kopané

Žáci šesti středočeských základních škol praktických se ve středu 19. listopadu utkali v Českém Brodě v sálové kopané. Tímto turnajem nazvaným O pohár 17. listopadu si tak připomněli události českých dějin. „Pořádáme ho proto, abychom dětem zdůraznili důležitost těchto událostí našich dějin v rámci jejich oblíbených sportovních aktivit,“ řekla Marie Šnajdrová, ředitelka Základní a Praktické školy Český Brod, která tento turnaj pořádala.

Turnaj se v Českém Brodě konal už po dvanácté. „Před zahájením jsme si i letos připomněli význam tohoto svátku v české a československé historii,“ prozradil jeden z organizátorů turnaje, učitel Jaroslav Kulich. A více méně všechny děti prý věděly, o jaký svátek a události dějin se jedná.

Letos se o putovní pohár utkalo šest týmů. „Hraje se systémem každý s každým, kdo získá nejvíce bodů, vítězí,“ popsala Marie Šnajdrová. Tentokrát se v Českém Brodě střetla mužstva z Býchor, Peček, Kouřimi, Kolína, Kutné Hory a samozřejmě domácího Českého Brodu.

Fotbalový turnaj O pohár 17. listopadu
Zdroj: ČT24/Martin Macek

Celý turnaj nakonec vyhrál domácí tým, který za vítězstvím dovedl i nejlepší hráč v poli René Hejda. „Byl to hodně napínavý turnaj, zápasy byly opravdu vyrovnané,“ řekl Kulich. Těsně druzí nakonec skončili hráči z  Býchor, z jejichž středu byl vyhlášen i nejlepší gólman turnaje.

Fotbalový turnaj O pohár 17. listopadu (zdroj: ČT24)

Ve videoreportáži hovoří:

Mgr. Marie Šnajdrová, ředitelka ZŠ a PrŠ Český Brod
Jaroslav Kulich, organizátor turnaje