Školáci z Českého Brodu vystavují vánoční výrobky ve středověké věznici

Desítky výrobků, obrázků nebo fotek zejména na téma Vánoce vystavují děti ze Základní a Praktické školy v Českém Brodě. Jejich díla jsou k vidění v českobrodské galerii Šatlava. Jak už název napovídá, ve středověku v těchto místech bylo vězení.

Celá výstava nazvaná Vánoční čas očima dětí začala slavnostní vernisáží odpoledne 3. prosince. „Jsem moc ráda, že po čase můžeme s dětmi vystavovat opět v těchto velmi pěkných prostorech. Chtěla bych poděkovat všem pedagogům a zejména dětem za jejich nádherné výrobky a nápady,“ řekla ředitelka školy Marie Šnajdrová. 

Na návštěvníky v Českém Brodě čekají čtyři místnosti galerie plné výrobků. „Jsou hlavně z papíru, dřeva nebo keramiky,“ zmínil se jeden z žáků Jaroslav Stodola. „Moc se mi výstava líbí, nejhezčí je asi tento velký adventní kalendář,“ doplnil malý Vašek Novák. Kromě vánočních výrobků jsou v českobrodské galerii Šatlava k vidění třeba i fotografie ze života školy.

Z vánoční výstavy žáků Základní a Praktické školy Český Brod
Zdroj: ČT24

Slavnostní vernisáž zahájilo krátké vystoupení tanečního kroužku. Podívat se už na zahájení výstavy dorazili nejen žáci, ale i třeba jejich rodiče nebo pozvaní hosté. A školáci se hned chlubili výrobky, na jejichž výrobě se podíleli. „Vyráběli jsme takovéhoto Ježíška, já jsem dělala hlavu,“ zmínila sedmačka Vanesa Věcovská. Tyto hlavně vánoční práce dětí si zájemci mohou v českobrodské galerii Šatlava prohlédnout do 17. prosince.

Vánoční výstava v Českém Brodu (zdroj: ČT24)

Martin Macek, ZŠ a PrŠ Český Brod