Žena narazila s autem plným dětí do stromu. Všechny jsou v nemocnicích

Vrbno pod Pradědem - Celkem pět lidí včetně čtyř dětí se zranilo ve čtvrtek večer při dopravní nehodě ve Vrbně pod Pradědem na Bruntálsku. Pětapadesátiletá řidička najela do vzrostlého stromu. „Zraněného čtyřletého chlapce, který utrpěl zranění mozku a upadl do bezvědomí, přepravil do ostravské fakultní nemocnice vrtulník,“ řekl mluvčí záchranné služby Ladislav Lang.

V autě byly děti ve věku od čtyř do 12 let. Nehoda se stala okolo půl osmé večer v Nádražní ulici. „Hasiči vyprostili z auta nejmladší dítě, které bylo zaklíněné nohama pod palubní deskou. Také zabezpečili vozidlo před požárem,“ doplnil mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Další zraněné dítě, dvanáctiletého hocha, záchranáři převezli do nemocnice v Krnově na Bruntálsku s podezřením na poranění dutiny bříšní. Odtamtud ho tamní lékař nechal vrtulníkem přepravit na specializované pracoviště do Ostravy.

Další dvě zraněné dívky ve věku čtyři a devět let skončily v nemocnici v Krnově. „Jedna s poraněním hlavy, ruky a s podezřením na poranění břicha, druhá se zraněním vlasové části hlavy,“ informoval Lang. Dodal, že do krnovské nemocnice sanitka přepravila i řidičku, která při nárazu utrpěla zranění hlavy, ruky a břicha.