Za novým prezidentem se vypravili i jeho příznivci z Brna

Brno - Mezi stovkami příznivců Miloše Zemana byli i jeho sympatizanti z Brna. Dva autobusy musely vyrazit už před pátou hodinou, aby včas dojely na Pražský hrad, kde se v 10 hodin uskutečnila inaugurace Miloše Zemana. Slavnostní slib složil nový prezident do rukou předsedy Senátu Milana Štěcha.

„Přestože někteří z těch, kdo se do Prahy vypravili, museli vstávat už kolem třetí hodiny ráno, náladu jim to nezkazilo,“ popsala atmosféru v autobuse reportérka Barbora Lukšová, která strávila s lidmi cestujícími do Prahy část cesty.

Na místo, odkud autobusy vyjely, se začali první lidé scházet už půl hodiny před plánovaným odjezdem. Většina příznivců Miloše Zemana vzala dnešní den velmi vážně. Mnozí z nich slavnostní inauguraci přizpůsobili i oblečení. I když po celou dobu museli stát na nádvoří Hradu a složení slibu sledovali pouze na velkoplošných obrazovkách, často si lidé vzali ze svého šatníku to nejlepší.

Příznivci Miloše Zemana vyrážejí do Prahy (zdroj: ČT24)

Kvůli nepřízni počasí se sice v některých regionech lidé odhlašovali, autobusy jedoucí z jižní Moravy byly plné. Na všechny se zdaleka nedostalo. Další asi třicítka lidí vyjela do Prahy po vlastní ose. 

Prahy samotné si ale účastníci inaugurace moc neužijí, už po dvanácté hodině je čeká cesta autobusem zpět. Zpátky v Brně by měli být okolo 17. hodiny.

Ti, kdo nemohli být přímo na nádvoří pražského hradu, sledovali  inauguraci u televizních obrazovek. Usedli u ní i ti, pro které nebyl Zeman v prezidentských volbách jedničkou. „Já jsem volil toho druhého, ale nedá se nic dělat, lid si přál pana Zemana, tak myslím, že bude dobrý prezident,“ podělil se o svůj názor senior Jaroslav Vašek.

NO COMMENT: Senioři sledovali inauguraci prezidenta v televizi (zdroj: ČT24)