Začal soud s vrahy bývalého místostarosty Brna-Židenic

Brno - Krajský soud v Brně začal rozplétat okolnosti, které vedly k vraždě bývalého místostarosty Brna-Židenic Aleše Vytopila. Z ní je obžalovaný Filip Onderka a jeho bývalá manželka. Ke zmizení politika došlo v září loňského roku. I když se objevovaly spekulace, že důvody zmizení místostarosty mohou mít politické pozadí, nic takového se nepotvrdilo. Důvodem vraždy byl podle policie komplikovaný čtyřúhelník mezi Vytopilem, jeho přítelkyní, jejím bývalým partnerem a jeho bývalou manželkou.

Kdo zmáčkl kohoutek pistole a zastřelil bývalého starostu? A kdo odklidil jeho tělo? Odpovědi na tyto otázky jsou pro soud nelehkým úkolem. Oba obžalovaní totiž před soudem označují za viníka toho druhého. „Vytopila zastřelila Radka svojí vlastní pistolí, kterou nosí v kabelce, viděla ho v tu chvíli poprvé,“ tvrdí před soudem Filip Onderka.  On sám podle svých slov pouze neoznámil trestný čin. Střelba se měla odehrát v Mariánském údolí v Brně přímo před zraky dítěte. Místem měl v tu chvíli projíždět cyklista, po kterém stále policie pátrá, měl by totiž být klíčovým svědkem vraždy. Čtyři dny po vraždě se pak podle svých slov Onderka vrátil zpět k bývalé milence Pavle Antalové.

„Vytopila jsem neznala, nepotkala jsem ho, tudíž jsem ho nemohla zabít. Naopak jsem byla ráda, že začal žít s Pavlou Antalovou, a Filip se vrátil ke mně,“ vypověděla Radka Pojerová.

S Onderkou byla v době vraždy už několik let rozvedená, přesto spolu udržovali vztah. „I když žil s Pavlou Antalovou, jezdil za mnou jednou až dvakrát týdně do Prahy a přispíval mi na nájem,“ popisovala vzájemné soužití Pojerová před soudem.

Vztahy lidí kolem Vytopila
Zdroj: ČT24

Do tohoto komplikovaného vztahu vstoupil Aleš Vytopil, který si údajně k dítěti vytvořil pěkný vztah a chtěl jej získat do své péče, což se biologickému otci nelíbilo. Ten se podle Pojerové staral o dceru téměř celodenně od dvou měsíců, kdy Antalová nastoupila zpět do nočního klubu. Obě ženy mezi sebou měly spory nejen kvůli Onderkovi, ale i kvůli dítěti.

NO COMMENT: Zatýkání Filipa Onderky (amatérské záběry) (zdroj: ČT24)

Šestatřicetiletý politik téměř beze stopy zmizel loni v září

Pouhých deset dní před svým zmizením založil Aleš Vytopil společně se svojí osmadvacetiletou přítelkyní Pavlou Antalovou společnost Pepebar, podnikat chtěli v herně a baru v Hrotovicích. V den svého zmizení politik vybral z banky v hotovosti 200 tisíc korun a zamířil do Mariánského údolí v Brně-Líšni na schůzku s bývalým partnerem Antalové Filipem Onderkou, který zmíněné podniky v Hrotovicích vlastnil.

Antalové se Vytopil kolem 19. hodiny ozval s tím, že Onderka zatím nedorazil. Žena mu řekla, ať počká ještě pět minut a potom se vrátí domů. Za pár minut byl Vytopilův mobil nedostupný.

Vydáno pod