Cestovní kancelář pomůže lidem z havarovaného autobusu s odškodněním

Brno - Lidem z autobusu, který v sobotu havaroval ve středním Chorvatsku, a pozůstalým po osmi obětech této tragédie pomůže s vyřizováním odškodného právní zástupkyně brněnské cestovní kanceláře Atlas Adria Alice Jelínková. Asi do týdne chce začít podávat za její klienty u pojišťovny Allianz žádosti o proplacení četných náhrad. Právě u této společnosti byl dopravce pojištěn. Veškera náhrada škody tak bude čerpána z jeho povinného ručení.

Cestovní kancelář dosud nemá od ministerstva zahraničí potvrzená jména obětí sobotní nehody autobusu. Přesto se na kancelář obrátily dvě osoby, které tuší, že jejich příbuzní jsou mezi oběťmi, jak potvrdila právní zástupkyně Jelínková. Majitel cestovní kanceláře je podle Jelínkové také připraven vrátit lidem peníze za zmařenou dovolenou.

Během dnešního dne se už ozvalo pět lidí, již požadují vrácení peněz. Jelínková čeká na seznam obětí kolize, který by CK Atlas Adria měla dostat ještě dnes od ministerstva zahraničí. Pak se spojí s pozůstalými, u nichž vzniká nárok na odškodné. Každý z přímých pozůstalých (manželé, manželky, děti, rodiče) má podle právničky nárok na jednorázovou částku 240.000 korun. Ostatní blízcí, například bratři a sestry, mohou žádat po 175.000 korunách.

Právnička cestovní kanceláře Alice Jelínková (zdroj: ČT24)

„Kdy přesně se všichni dočkají odškodného, to nelze zatím říci. Intenzivně na věci s pojišťovnou pracujeme. CK vrátí i částky, které byly zaplaceny za neuskutečněnou dovolenou,“ doplnila Jelínková. Klientům Atlas Adria a pozůstalým pomůže s vyřízením všech formalit až po předání podkladů pojišťovně.