Zbrojovka v nastavení pokořila mistra

Brno – Brněnský nováček dál pokračuje v solidních výsledcích. Formu letošní štiky Gambrinus ligy odnesl tentokrát Liberec, který tak nezvítězil už v pěti zápasech v řadě. Výhru 2:1 Zbrojovce v nastavení vystřelil Přerovský.

Zbrojovce se daří i bez dvou klíčových útočníků. Pro Švancaru skončil podzim předčasně kvůli zranění a Škoda nemohl nastoupit kvůli disciplinárnímu trestu. Na hrot brněnské jízdy se tak postavili Lutonský s Halaškou.

První poločas na mokrém terénu příliš ofenzivní fotbal nepřinesl. Do šancí se dostával snad jen Josef Šural, který se do Brna vrátil v dresu hostí. Jeho parádní hlavička po půlhodině hry ale skončila jen na tyči.

Druhý poločas zahájila aktivněji Zbrojovka a v 57. minutě se dočkala gólu. Brněnský dirigent hry Zavadil se na hranici šestnáctky elegantně zbavil obránce a pohodlně mohl poslat míč k tyči Hauzrovy brány.

Studio fotbal

O dvacet minut později ale bylo srovnáno. Bosančič vyslal nepříliš nebezpečnou střelu ze strany a brněnský gólman Radek Petr si nešťastně srazil míč do brány.

Ani jeden tým se nechtěl spokojit s remízou a zápas se tak rozhodně nedohrával v poklidu. Roli žolíka tentokrát beze zbytku splnil Daniel Přerovský, který se na hřiště dostal v osmdesáté minutě. Nejprve utekl Váchovi, který ho zastavil jen za cenu vyloučení, v první minutě nastavení se pak dostal k odraženému míči a s přehledem zařídil brněnské vítězství 2:1.

Zbrojovka Brno - Slovan Liberec 2:1 (0:0)

Branky: 57. Zavadil, 90.+2 Přerovský - 78. Bosančič. Rozhodčí: Jílek - Košec, Tacina. ŽK: Šoljič - Vácha, Šural. ČK: 86. Vácha. Diváci: 3001.

Brno: Petr - Král, Brabec, Pernica, Husár - Glaser (63. Pašek), Zavadil (83. Sus), Šoljič, Lutonský - Halaška (80. Přerovský), Mezlík. Trenér:Čuhel.

Liberec: Hauzr - Ljulka (79. Blažek), Nezmar, Kelič, Fleišman - Kušnír, Štajner, Vácha, Daniel (62. Bosančič) - Rabušic (62. Delarge), Šural. Trenér: Šilhavý.